Times Obserwer

Times Obserwer

Times Obserwer 2021-06-23 19:19:50

Slott i Struga. Bra hotell, gammalt monument. Idén till helgen. Faktum är att du redan känner till avsnitten i artikeln. Det kommer inte att finnas några negativa betyg. Det kommer bara att finnas peanor. Varför valde jag palatset i Struga? Hur kom jag dit? Genom Italien …

Välja en rutt till Italien

Det är problematiskt. För mig. Alltid. Naturligtvis beror det på min destination. Venedig, Florens eller södra Italien? Det är så enkelt. Plus 400 km. Plus 1000 km. Ändå förblir kärnan densamma. Och i princip finns det ingen kärna. Genom Tyskland? Genom Tjeckien? Genom Slovakien? Österrike? Och i så fall bara sova och åka till Italien. Eller kanske stanna i ett sådant Wien i 2 dagar. Semestern är kort, det är synd varje ögonblick. Ändå.

Ändå är livet värdefullt och det är inte värt att göra 1600 eller 1800 km i en körning. Jag har redan testat boende i Tjeckien, Österrike och Tyskland. Ett ögonblick. Inget speciellt, inget billigt. Ett alternativ är att övernatta nära den södra gränsen. Priser? Konkurrenskraftig. Och möjligheten till problemfri konversation på modersmålet är en obestridlig fördel.

Billigt boende i Tjeckien huruvida Österrike eller i Tyskland betyder en sak. De kan inte engelska (i de flesta fall). Jag kan inte prata tjeckiska. Det tyska språket är inte lika effektivt som det brukade vara (och tyskarna själva hjälper inte skadligt, ingen elementär anpassning till kunskapsnivån för samtalsspråkens språk).

Förresten: Jag älskar Italien och jag älskar italienare för deras kompromisslösa inställning till utlänningar och skönheten i en blandning av lite italienska, lite tyska och lite engelska och du kan köpa och ordna allt. Och det italienska språket låter så bekant i det polska örat (trots allt har vi många språklån). Och italienarnas varma leenden (jämfört med de dystra tyskarna).

“Controllo elettronico della velocita”

Och allt klart …

Slott i Struga

Det här är min idé att ansluta i södra Polen. Slott i Struga i lägre Schlesien. Efter att ha tittat på erbjudanden och jämfört priser och kvalitet, tyckte jag att detta urval var mycket attraktivt. Dessutom själva faktum bostad i monumentet (eller i själva verket i det tidigare palatset i maximal utsträckning) … För att vara ärlig ville jag hyra ett rum där. Bilder mycket uppmuntrande. Det visar sig på plats att i själva verket allt är glänsande och nytt.

Slott i Struga

Rengör överallt. Välskött anläggning. Trevlig, mycket vänlig service (jag har högsta betyg, men jag har en jämförelse). Inredningen är nedtonad (inte en miljon saker hämtade från olika epoker och undanstoppade där det är möjligt). Massor av broschyrer om närliggande attraktioner (det är som om någon vill utforska området. Men jag kommer att nämna det senare). Läckra frukostar. Låt oss kalla det: ”halvautomatisk”. Vi beställer den varma delen från servitören, den kalla delen – vi serverar oss själva.

Rummen är ganska rymliga, trevliga, bekväma sängar, ny TV, kanalerna är olika. Beroende på hotellets kvalitet har vi ett större eller mindre hörn – stolar, ett bord, ett skrivbord. I allmänhet – trä, vitt, nyanser av brunt. Ren och lugnande. Sammantaget – för priset (även om palatset i Struga inte var i närheten) får vi komfort, lugn och kvalitet. Allt jag har beskrivit och du kan se själv på hotellets webbplats palacstruga.pl (Hotellet heter helt enkelt Struga Palace).

Och jag vill betona att priset inte är för högt (jag vet inte om dig, men jag är trött på att testa Villa Kasia, Villa Ania, Villa Zuzi … de värdesätter sig men utan täckning i tjänsten). Talar om vilka ..

Att hyra polska monument är billigt

För fester, dop, bröllop eller övernattningar. Jag vet för att jag till exempel vid tillfället för mitt bröllop undrade hur det är att hyra ett slott (bröllopsal, rum, mat, efterfester) är billigare än att hyra samma service på bröllopshuset i Tamara eller Zuzia eller en annan gud av anda hos en skyldig person …

Helt enkelt – var inte rädd för att be om priset.

Detta är kärnan i att hyra ett rum i en sådan anläggning (eller, som i fallet med Struga Palace, i en av byggnaderna som tillhör det historiska komplexet). Slottet i Struga är vackert. Byggnaden är klar. Trots förödelsen kan du se exakt vad det var tidigare och vem vet, kanske kommer det snart tillbaka.

Vad pratar jag om? Tja, tillbaka till hotellet. Skapandet finansierades med europeiska fonder. Det är för start. Nu arbetar hotellet dynamiskt (upprätthåller priser under hela driftperioden – jag vet för nyligen kollade jag om något hade förändrats under dessa … två år) och kan han tjäna tillräckligt med pengar för att renovera slottet.

Det är sant att du nu kan besöka palatset i Struga (det finns en sådan tjänst, en billig biljett), men själva tanken på vad denna anläggning kan bli, hur det kan vara … ThiDoIn blogg Jag nämnde kostnaderna för rekonstruktion och underhåll av monument).

Slottets historia i Struga

Början okänd. Senare ett slott eller en befäst herrgård (1300-talet). Uthus (1560), Czettritz-palatset (byggt på platsen för ett befäst herrgård omkring 1730). Själva staden Ström hon är äldre. Referenser (här igen, skillnader i datering beroende på informationskälla, men generellt sett kommer det trettonde århundradet inte att vilseleda någon).

Struga Palace är en bra idé för en helg

Åtminstone till helgen. Jag ångrade det inte. Jag älskar platser som ger mig attraktioner (i det här fallet en dag) när jag inte vill köra bil. Men Struga Palace är också en bra utgångspunkt. Du lämnar palatset för att besöka slott, herrgårdar, kloster och gamla städer i Schlesiens städer (jag har redan nämnt att Nedre Schlesien är en skattkista av monument). Närheten till Tjeckien (med den kortaste inköpta vinjetten) innebär att du har obegränsade sightseeingmöjligheter, inte bara under en helg, utan i minst ett dussin. Allt inom en timme eller två från körningen.

Jag har redan beskrivit på den här resebloggen stor rundtur i Hitlers hemliga laboratorium. Det var Struga som var min utgångspunkt då. Och det här är bara en liten del av mina äventyr vid den tiden.

Även om jag gillar att sova på nya platser, testa och smaka, för mig, är Struga Palace en säker punkt för varje planerad resa till de regionerna i Nedre Schlesien (och jag planerar just en sådan polsk-tjeckisk slottsturné). Jag rekommenderar helt enkelt och du utnyttjar den gästfrihet som erbjuds av denna anläggning.

Struga Palace – karta

Tankar om väderkvarnen – en förklaring

Blogg flyttade från en annan sida (ThiDoIn). Jag har inte styrkan eller tiden att fiska i foton och ställa in nya utan vattenstämpel. Ändå meddelar jag att både foton och videor, och ännu mer, ordet skrivet på det reseblogg de är alla mina.

Jag känner att jag har hittat den ultimata fristaden för denna del av mitt liv som jag skulle vilja beskriva. Tankar om väderkvarnen det är ett bra namn som speglar mitt liv. Lite kaos och inkonsekvens. Lyckligtvis kommer jag ibland i mitt liv att få tid att se något intressant turist attraktion och ibland (men mindre ofta än jag skulle vilja) beskriva det här reseblogg. Samtidigt kör jag sidan där jag placerar filmrecension (men också i Jag betygsätter serier). Jag inbjuder dig! (länk).

Slottet i Struga – ett besök efter två år

Nyligen fick jag möjlighet att besöka palatset i Struga igen. Jag har några tankar och de går i allmänhet ner på det faktum att min beundran för Struga-palatset har blivit ”trubbig”. Varför? Förklaring nedan:

  • Det finns ingen 24/7 reception längre. Klockan 21 betyder att vi inte hittar någon där utom andra hotellgäster. Det betyder också att vi inte längre kommer att köpa några saker djupt på natten från hotellets minibar. Det betyder att Struga-palatset är en plats där du tänker ”ska jag göra det?” vilket är mindre bekvämt och ändå vill vi spendera tid på ett bekvämt sätt.
  • Jag saknar tjänsten från två år sedan. En gentleman vars namn jag inte kommer ihåg, tyvärr, som skapar ”palats” -atmosfären. Frukostarna var trevligare (jag menar inte kvaliteten, utan själva följet), för att inte tala om det faktum att jag berövades den ”heta delen” av frukosten.
  • De tråkiga intrycken fortsatte: det finns inte längre någon europeisk känsla i rummet, det vill säga tv på olika språk (även om bara ett fåtal), men vi har en explosiv blandning av polska och offentliga. Inte alla poler kommer att vara nöjda med en sådan uppsättning rätter. Den grundläggande svagheten som jag anser är att lämna trasiga toalettapparater på ett genomskinligt sätt, det vill säga ställa allt ihop när de berörs, precis som mitt tidigare intryck full av beundran från två år sedan.

Ändå kan några saker lätt räknas bland dessa positiva saker:

  • Att vara objektiv: senkomare fortfarande tillgängliga. Du har en reservation och någon kommer till dig vid midnatt. Mobiltelefon (eftersom fasta telefoner ringer i det öde och mörka mottagningsområdet bakom dörren där du väntar) finns på informationsdekalen på ytterdörren. Nackdel: väntetid för hotellets personal att nå anläggningen cirka 25 minuter.
  • Slottet i Struga i sig har inte förändrats. Vilket är både en nackdel och en fördel (beroende på hur du ser på det). För att uttrycka det direkt – monumentet förstördes inte. Hotellbyggnaden själv (Struga Palace) är fortfarande trevlig från utsidan och insidan.
  • Priset på rummen är fortfarande anständigt (kvalitet – pris). Det tas inte upp på lång sikt, vilket är mycket goda nyheter.
  • Hotellpersonalen är fortfarande trevlig.

Sammanfattning: Jag vet inte var detta (på min egen begäran) faller på hyllan i underklassanläggningen. Jag förstår att pengar är en viktig sak, men regeln är: pengar tjänar pengar. Dessa få repor är inte störande i sig, men de är i massa. Må ändringsriktningen vändas.

Source link

Important information

This news was originally published on this newspaper online. We recomend other articles. Full list of newspapers online can be find on this website (link)

Regards

the editorial team of the newspaper

Times Obserwer