Times Obserwer

Times Obserwer

Times Obserwer 2021-06-27 14:39:49

Marco Polo-serien. Jag är inte ett fan av serier, men några kommer att finnas kvar i mitt minne. Vi pratar om dessa bra minnen och minnen (kan ödet vara snällt) under hela det långa livet. En av de bra serierna är serien Marco Polo. Jag skulle vilja skriva att det är konstigt att det från Netflix, men det är inte konstigt eftersom det finns mer ganska bra produktioner från denna stall. En dag kommer jag att skriva ett kollektivt bidrag, men det kommer att ske någon gång. Vi utvärderar för närvarande denna serie.

Marco Polo-serien – det är intressant

Detta är en bra definition av mina känslor när jag tittar på den här serien. Det är intressant. Mycket pågår, många trevliga karaktärer, mycket action, massor av tomter, mycket fart, en nypa (jag betonar en nypa) historia. Sammantaget gillar jag det här bakade brödet. Jag tittade på serien i en hastighet. Tja, kanske inte lika intensiv som att titta på serien Game of Thrones (Jag kommer att skriva om det under översynen GoT) men det var intensivt i en grad som sällan ses hos mig (men ibland när en sådan känsla av brist manifesterar sig kan det till och med ta form av farlig galenskap och sitta ansikte mot ansikte på skärmen – så var fallet Amazon Prime The Expanse. Bästa SF-serien? Vad ska man titta på 2021?). Intressant återvände jag med glädje till den här serien. Vilket kommer också att återspeglas i bedömningen.

Marco Polo-serien – en bra förening av två kulturer

När jag tittade på den här serien hade jag intrycket att jag såg östens anda och västens ande samtidigt. Det finns många element som är typiska för kinesiska produktioner i den här filmen (action, skott, spel, dekorationer etc.), men det finns en påtaglig dos av den västerländska stilen att presentera ett filmverk (bra amerikansk, inte ambitiös europeisk). Jag kan lika gärna ha skrivit motsatsen. Filmen är en produktion från USA av regissören John Fusco. Det finns många skådespelare associerade med “östra” produktioner så det är kanske anledningen. Kanske tillät regissören en viss utstrålning av den östra andan i skådespelet? Vem vet. Jag vet inte vad som hände, men som jag skrev tidigare – jag gillar slutprodukten.

Marco Polo-serien – stora roller

Massor av intressanta roller, men också många riktigt gillande. Det finns en trevlig skörd. Jag märkte inte en enda roll där något inte passade mig. Stora roller för bra men också dåliga. På plussidan är karaktärerna tvetydiga i sin bedömning. Betraktaren har mycket att välja mellan. Han kan följa, heja på, vara glad, irriterad. Som det händer i en serie som erbjuder mycket mer i detta avseende än en vanlig film.

Marco Polo-serien – effekter och resten

Momentum. Kinesisk stil. Så det är väldigt bra. Massor av scener direkt från filmen Hukande tiger, dold drake. Så om någon såg den här fantastiska bilden (genombrott för att den spridte en viss vision om film bland publiken, inte en genombrott, för om du är uppmärksam har du sett liknande tekniker tidigare) kommer du omedelbart att veta vad du kan förvänta dig (men för mig kan det finnas fler scener av denna typ). Musik, landskap, dekorationer, små och stora, kläder etc. Det är bra, mina damer och herrar.

Marco Polo-serien – små och stora berättelser

Jag kommer att skriva i bulk. för att inte använda ordet intressant igen, låt oss säga att det är intressant. Ja, mina kära läsare. Berättelserna är intressanta i denna serie. Kanske finns det inte många av dem (en huvudberättelse och några stora men lättillgängliga sidorättningar) men de är väl genomtänkta. Teoretiskt, om du tittar på serien några dagar, ett avsnitt, kan du enkelt följa med. Men som jag redan skrev. Jag tittade mer frekvent. Jag kunde inte hålla tillbaka.

Marco Polo-serien – Netflix! Din rånare!

Istället för att anställa några riktiga experter för utvärdering anställde Netflix ännu fler revisorer, vilket bara i överlägsen klockantal för här och nu. De har ingen fantasi och ingen framsyn när det gäller att utveckla kvaliteten på Netflix VOD-plattform. Fantastisk serie, intressant, många positiva åsikter och de avbröt projektet under andra säsongen. Jag förstår inte det för den andra säsongen var också på nivå! Man skulle vilja ha en ful förbannelse, men ja. Jag ger mig själv och dig.

Lite goda nyheter – Netflix har gjort en relaterad miniserie: Serier Marco Polo Hundra ögon. Den berättar historien om en av de mest intressanta karaktärerna från huvudsäsongerna.

Marco Polo-serien – vill titta igen om 2 år

Stor. Stor nog att om jag kliar tiden de närmaste två åren så kommer jag att titta på den för tredje gången.

Marco Polo-serien – slutlig utvärdering

Jag kan rekommendera det med gott samvete. Serien ligger några år bakom den, men den kan fortfarande avnjutas när det gäller berättelsen, men också den “teknik” som används för att berätta historien. Hur som helst, det har många fler fördelar.

reTraceX utvärderar: Jag rekomenderar.

Förtydligande av betyg i filmrecension:

I början varnar jag dig för att inte alla film kommer att ha alla tillgängliga betyg. Det finns helt enkelt grundläggande bedömningar (den som alltid kommer att vara), t.ex. en bedömning för en kategori. Det finns också betyg som “vill titta på nästa avsnitt” som gäller serier så det är svårt att kräva den bedömda film i full längd den hade sitt rättsfall.

  • Kategori: filmbetyg i sin huvudkategori (naturligtvis är detta mitt subjektiva val. Ibland kan det hända att en film t.ex. SF dela med sig. jag väljer Åtgärdskategori därför att film är bättre på detta område. Ibland väljer jag SF för i film det kan vara väldigt intressant element SFvilket kommer att öka filmens betyg starkare. Som jag sa – det här är det subjektiv utvärdering men jag försöker inte göra ont filmbetyg. Jag försöker alltid se det ”något”.
  • Huvudintrig: bedömning av berättade huvudberättelser / Sidoteckningar: t.ex. återblickar, sidorättningar av karaktärer
  • Verkande
  • Bild, musik i Specialeffekter: dessa kan vara historiska dräkter eller liv på en annan planet. Jag kommer inte alltid att välja ut vart och ett av dessa element. Om jag inte hänvisade till det betyder det att det var ”neutralt” i receptionen.
  • Vill titta på ett avsnitt: omedelbart efter det föregående
  • Villighet att komma tillbaka om två år: skulle jag vilja se den här filmen eller serien igen / var det ett nöje att se filmen eller serien igen
  • Övergripande intryck: Utan att gå i detalj på den totala mottagningen.

Source link

Important information

This news was originally published on this newspaper online. We recomend other articles. Full list of newspapers online can be find on this website (link)

Regards

the editorial team of the newspaper

Times Obserwer