Times Obserwer

Times Obserwer

Times Obserwer 2021-06-28 11:02:41

Förändrat kol. Under många år kommer denna serie att förbli i min totala topp 10 och topp 5 sf-serie. Jag vet att han har många beundrare, men också många, åtminstone besvikna tittare. Kontroversen orsakas av seriens felaktighet i förhållande till boken. Dessutom visade Netflix sitt slarviga ansikte än en gång och avbröt projektet efter andra säsongen. Mycket att skriva, men jag kommer att fokusera på de viktigaste frågorna.

Serial Altered Carbon

Vad jag skriver är min känsla som sci-fi-fan av alla karaktärer. Det spelar ingen roll om det är ett spel, bok, film, serie, anime eller spiritmusik. Serier Förändrat kol det är en förstklassig sci fi. Antalet referenser till episka teman, som diskuteras på de olika sätten att kommunicera av mig, slår dig helt enkelt på knä. Jag respekterar djupet att kartlägga framtidens värld. Momentum, teknik för skott, trådar, saktar ner och påskyndar handlingen. Ja – det här är en kultserie för mig. Och ändå talar vi om en ung produktion (2018-2020).

Jag kan förstå ganska häftiga reaktioner från tittare för vilka sci-fi inte är huvudmotivet i den eftersträvade underhållningen. Men jag kan inte förstå klagan från dem som tycker att serien är svag eftersom den inte är en exakt representation av boken. Jag har läst alla böcker i serien och tror det motsatta. Hela bokens anda överfördes perfekt. Och att det finns några mindre eller större felaktigheter? Låt oss överväga om en sådan trasslig cykel kan överföras till skärmarna. Tja, nej. Och om det fanns en produkt, måste varje tittare få ett enormt paket med läkemedel för screening, annars skulle det inte vara möjligt att titta på det.

Altered Carbon – ledmotiv

Så odödlighet. Den här berörda tråden ensam ger alla som vill reflektera över den, timmar av kul med sitt eget sinne. Och vägen till odödlighet (relaterad till råvarukällan) tar timmar eller dagar. Det är verkligen sällsynt att ha ett så graciöst centralt tema i en film eller TV-serie. Men det stannar inte där!

Altered Carbon – mindre berättelser

Till skillnad från framträdanden är dessa mindre berättelser jättar jämfört med trådar från många andra serier. Mindre berättelser bara för att vi jämför skalan med innehållet i serien Förändrat kol. Den artificiella intelligensen som presenteras i denna serie med detaljer och variationer är en pärla inom film. Själva tråden av kärlek över tid, över avstånd är också en sällsynthet. Många samma sinnen i olika kroppar. Effekten av odödlighet på personligheten. Sätt att blanda. Underhållning i framtiden. Användning av kroppslösa sinnen. Social stratifiering och så vidare … Detta kan ses och analyseras om och om igen.

Altered Carbon – en studie av skådespelare

Du kan tydligt känna hur mycket en viss skådespelare kan ta med eller kan ta från en viss produktion. Enligt säsong 1 har vi enligt min mening en mer karismatisk och bättre spegling av karaktärernas känslor som spelas på det som händer i serien. Under säsong 2 har vi en plattare skådespelare. Det är verkligen svårt att ibland känna en karaktärs känslor. Som om det spelades på en ton. En av anledningarna till min känsla är att Joel Kinnaman (säsong 1) har en mer uttalad röst än Anthony Mackie (säsong 2). Jag inkluderar inte Will Yun Lee, som också spelade huvudpersonen av två skäl: rollerna var mindre och han spelade bra under båda säsongerna.

Altered Carbon – Netflix når aldrig ..

Jag vet inte varför jag fortsätter att förvirra mig själv Netflix förmodligen vill ha i sin portfölj sådan produktion som: Game of Thrones (HBO) eller Amazon Prime The Expanse. Bästa SF-serien? Vad ska man titta på 2021? (Amazon). Om så är fallet gör Netflix allt för att aldrig få topp 1. Deras policy att ta bort serier för första eller andra säsongen, eftersom inläggen inte matchar helt, är galen. Och den implementerade tilläggspolicyn som serier bara kan ha tre säsonger tas från taket (och utmärker sig). Kanske är staplarna korrekta, men Netflix kommer alltid att vara genomsnittliga.

Altered Carbon – massor av intressanta karaktärer

Att lista och beskriva de karaktärer jag gillade, det skulle ta mig så lång tid att skapa en novell. Så i allmänhet kommer jag att säga – det är rikt, det är fantastiskt. Ju mer att en viss karaktär kunde spelas av flera skådespelare (från barn till en rad vuxna). Så – wow.

Det är också värt att nämna en riktigt bra palett av “dåliga” karaktärer. Och i allmänhet om den enorma paletten av personligheter som presenteras i denna serie.

Förändrat kol – effekterna är inte bara

Effekter är inte det enda denna serie kan erbjuda. Bakgrundsmusiken eller ljudet är inte särskilt “synligt” eftersom det är täckt med massor av visuella delikatesser. Men låt mig berätta att detta är ett mycket bra kvalitetsjobb som har utförts i den här serien. Det andra som imponerade på mig är gatorna fulla av människor. Och den återges perfekt. Bättre än Cyber ​​Punk. Dessa högkvalitativa coola saker på showen Förändrat kol det finns mycket mer. Tack vare allt detta är det lätt att känna världen.

Altered Carbon – som jag inte gillade

Jag har redan skrivit om det något svagare spelet (eller inte väl vald skådespelare) av skådespelaren Anthony Mackie. en annan sak är att i säsong 2 kom huvudpersonen in i ett kärleks-flashback-förhållande för mycket. När vi har action 10/10 kommer det tillbaka fram och då Isaurs slavflicka. Detta förstör min mottagning lite. Och för att vara exakt: jag pratar om kvantitet och inte själva faktum.

Altered Carbon – varför tittarna kanske inte luras

Det är min önskan. HBTQ.

Altered Carbon – Kritikerns betyg på olika “etablerade” portaler

De är skit. Ledsen för språket, men en sådan skit är svår att uppleva – även i kommentarer från vanliga användare. Hur som helst, detta gäller många andra produktioner. Detta är också anledningen till antagandet reTraceX att skriva längre filmrecensioner där någon (i det här fallet jag) skriver VARFÖR de gillar något eller något som inte passar dem i en viss film eller serie.

Altered Carbon – vill titta igen om 2 år

Enorm. När jag skriver den här recensionen tittar jag på den här serien för femte gången (jag avslutar säsong 2).

Altered Carbon – slutlig utvärdering

Det är en sci fi på översta hyllan och jag kan bara rekommendera det. Det kommer inte att finnas någon 10/10 av de skäl som beskrivs ovan men det kommer att finnas ett mycket starkt betyg ändå.

reTraceX utvärderar: Jag rekommenderar det definitivt.

Förtydligande av betyg i filmrecension:

I början varnar jag dig för att inte alla film kommer att ha alla tillgängliga betyg. Det finns helt enkelt grundläggande bedömningar (den som alltid kommer att vara), t.ex. en bedömning för en kategori. Det finns också betyg som “vill titta på nästa avsnitt” som gäller serier så det är svårt att kräva den bedömda film i full längd den hade sitt rättsfall.

  • Kategori: filmbetyg i sin huvudkategori (naturligtvis är detta mitt subjektiva val. Ibland kan det hända att en film t.ex. SF dela med sig. jag väljer Åtgärdskategori därför att film är bättre på detta område. Ibland väljer jag SF för i film det kan vara väldigt intressant element SFvilket kommer att öka filmens betyg starkare. Som jag sa – det här är det subjektiv utvärdering men jag försöker inte göra ont filmbetyg. Jag försöker alltid se det ”något”.
  • Huvudintrig: bedömning av berättade huvudberättelser / Sidoteckningar: t.ex. återblickar, sidorättningar av karaktärer
  • Verkande
  • Bild, musik i Specialeffekter: dessa kan vara historiska dräkter eller liv på en annan planet. Jag kommer inte alltid att välja ut vart och ett av dessa element. Om jag inte hänvisade till det betyder det att det var ”neutralt” i receptionen.
  • Vill titta på ett avsnitt: omedelbart efter det föregående
  • Villighet att komma tillbaka om två år: skulle jag vilja se den här filmen eller serien igen / var det ett nöje att se filmen eller serien igen
  • Helhetsintryck: utan att gå in i detalj på det totala mottagandet.

Source link

Important information

This news was originally published on this newspaper online. We recomend other articles. Full list of newspapers online can be find on this website (link)

Regards

the editorial team of the newspaper

Times Obserwer